Mother should I trust the government?

//Mother should I trust the government?

Mother should I trust the government?

“Jij bent nou precies de reden waarom het zo slecht gaat met Nederland.”

“Oh…. ik dacht zelf iets met vleermuizen uit Wuhan, maar niet dus…. it was me.”

” Jij snapt helemaal niks van Corona.”

Dat waren de hartverwarmende “samen tegen Corona” woorden van een klant, die haar boeking in ons hotel ruim anderhalve maand voor aankomst kosteloos wilde annuleren terwijl deze regio code groen had.

Ze had wel een punt. Ik snap inderdaad niet echt what’s going on. Niet van een ellenboog krijgen van mijn vriendinnen wanneer we elkaar na een jaar weer zien. Ik snap niks van de opmerking die ik kreeg: “Wij hadden het er in de auto al over dat jij echt iemand bent die schijt aan de maatregelen heeft”.

Oh…. ik dacht zelf dat ik altijd mijn best doe om mensen zich veilig en op hun gemak te laten voelen.

Maar inderdaad, ondanks het feit dat ik zelf Corona heb gehad en er uitzag alsof ik zo’n besmette vleermuis in z’n geheel had door geslikt en ik alle varianten in 1 keer tegelijk had, denk ik what the fuck is er met de wereld aan de hand?

Waarom stellen in verhouding weinig mensen kritische vragen? Hoeveel zendtijd wordt er bijvoorbeeld besteed aan je immuunsysteem versterken? Wanneer heeft Jinek aandacht besteed aan positiviteit, gezond leven tijdens Corona, sporten, natuurvoeding, dingen doen die je gelukkig maken, gewoon alternatieven voor dood doder doodst? Zijn groenten en fruit goedkoper geworden? Worden vitamine supplementen gratis uitgedeeld? Zijn alle mogelijkheden benut om kwetsbaren te beschermen of om gewoon je volk gezond te houden? Hebben we echt alles geprobeerd? Nee hè, geloof het niet. Is er een financieel belang in deze kwestie? Wat zou dat vaccin opbrengen?

Is het gezond dat je je moeder geen knuffel mag geven? Is dat vaccin schadelijk? Hebben mijn kinderen last van langdurige vrijheidsbeperkingen? Wat zijn de neveneffecten van alle maatregelen? Waarom worden alle interviews met professoren, dus niet de eerste de beste kwijlende klapmongool, maar geleerden die een ander geluid brengen gecensureerd? Of belachelijk gemaakt. Waarom? Waarom luisteren Rutte, De Jonge en Jesse Klaver niet eens wanneer Van Haga vragen stelt?

Ik uit hier geen politieke voorkeur, ik zie en vraag me af…

Rekening houden met elkaar wordt er gezegd. Maar waar is dan de andere helft van elkaar? Wie houdt er rekening met de kinderen van 14 met de verplichte mondkap? Wie houdt er rekening met mensen die kritische vragen stellen bij bijvoorbeeld een noodwet? Wie houdt er rekening met degene die niet willen dat hun grondrechten worden aangetast? Hoezo democratisch besluit? Wanneer zijn jullie dan massaal gaan stemmen? Ik heb het ff gemist denk ik. Waarom is er censuur op Facebook?

Voor mij vormde Nederlanders een mondig volk. We hadden over alles een mening. Hoofddoekjes, Black Lives Matters, asielzoekers…hebben we nog steeds, maar nu zetten we wel zelf een hoofddoekje op, we vieren geen feest meer, laten ons het contact met geliefden ontnemen, sluiten de horeca en binnenkort laten we ons massaal vaccineren en we stellen niet 1 kritische vraag. Regels zijn regels. Onze voorouders hebben zo hard gestreden voor vrijheid, de grondwet. Maar nu is iedereen bang.

Bang om anderen te besmetten, bang om ziek te worden, bang om voor complotdenker uitgemaakt te worden, bang dat ie het te druk heeft om met kritische vragen bezig te zijn, bang voor zijn eigen hachje. ANGST

Het lijkt wel of mensen totaal niet meer met zichzelf in verbinding staan. Ze vertrouwen niet meer op de natuur, op het eigen lichaam, intuïtie, eigen inschattingsvermogen.  Ze zijn nu 1 met Rutte of een viroloog naar keuze.
They know what’s best for me!

Angst zorgt er voor dat we de link, oorzaak gevolg, patronen, naar ‘t verleden vergeten. Aan alle crises, oorlogen, lag angst ten grondslag. Dat is de manier waarop je een wereldbevolking een bepaalde richting op kunt sturen. Grappige is ook de sociale druk. Je word nu uitgemaakt voor aso en egoïst als je je niet wilt laten vaccineren. Maar het is toch mijn lichaam? Of heb ik dit in een dronken toestand al afgestaan aan de wetenschap? Net voor de eerste wereld oorlog, ik denk voorafgaand aan alle oorlogen, werden jonge mannen die niet naar het front wilde ook uitgemaakt voor aso en egoïst. Terwijl zij eigenlijk de slimste waren. Zij wisten dat het niet om de bestwil van het volk ging. Just politics.

Daar waar er een financieel en machtsbelang is stel ik altijd kritische vragen. Windmolenparken bouwen voor Google en Microsoft. Multinationals die nagenoeg geen belasting betalen. Voor een betere wereld. Is dat in mijn belang? Of voor mijn kinderen of de community?

Die angstzaaierij…my god. Ook de angst voor de andere kant. Ik wil niet bang zijn dat Nederland in een politiestaat verandert, dat ik geweigerd word bij festivals omdat ik niet gevaccineerd ben. Ik wil niet bang zijn voor soa’s, niet voor aids, niet voor kanker, niet voor ebola, niet voor een terroristische aanslag en nu ook niet voor corona en niet voor de dood. Ik hoef geen 120 te worden, knetter dement met Cliniclowns die ik na 2 seconden al weer vergeten ben, hangend aan slangetjes en aan de maatschappij. Ik wil dansen, naar straatmuzikanten luisteren, zingen, reizen, NU gelukkig leven in vrijheid. Maar goed, that’s just me.

Misschien zijn er mensen die het helemaal niks boeit. Die er geen last van hebben. Mijn moeder denkt dat we nu in een spiritueel portaal zitten en dat de mensen hierna allemaal liever tegen elkaar gaan doen. Misschien is dat portaal een soort stofzuigerslang waar ik nog niet ingezogen ben en al die agressieve klanten aan de telefoon en die man die mij aanviel omdat ik met een Belgisch kenteken reed, terwijl de grenzen gesloten waren, ook niet. Misschien zit ik in een magnetisch idioten veld. Sowieso is je standpunt ten opzichte van corona erg afhankelijk van de positie waarin je verkeerd. Mijn moeder is gepensioneerd en geeft yogalessen. Mooie rustgevende wereld. Ik, altijd rushing, werkende, verbouwende, schrijvende mom, had haar gevraagd om met mijn kids, illegaal te komen eten in ons hotel. Ik had haar gezegd dat ze moest doen alsof ze een kamer had geboekt. Ja dat ging ze doen. Aangezien handhaving alleen verblijvende hotelgasten toelaat in het restaurant. Ik dacht, ik doe ff een oefenrondje. “Zo mam, dus jij blijft hier vannacht slapen?”. “Nee hoor, ik ga lekker naar huis” 😆
Twee tellen later stond handhaving voor de deur. Ik heb ze met een lulverhaal weg kunnen houden bij mijn moeder.

Uiteindelijk gaat het er om hoe wij er mee omgaan. Ik ben geen virusontkenner, en ja ik wil ook dat ouderen veilig en gelukkig van hun oude dag kunnen genieten en als je sowieso struggelt met je gezondheid dan is dit voor jou pas echt een kut tijd. Ik probeer flexibel en liefdevol te zijn, lukt bijna. Ik probeer mijn kinderen te leren dat ze niet zomaar iets moeten aannemen. “Nee, van jou ook niet” zeggen ze dan. Mijn dochter doet ook een persiflage van hoe ik naar een persconferentie zit te kijken. Als een opgefokte kip met verwilderd Corona kapsel roep ik dan KUT RUTTE.

Ja………maar wat ik eigenlijk dus aan ze wil meegeven dat ze zich beter niet kunnen laten leiden door angst. Welke richting dan ook op. Vertrouw op jezelf, je boerenverstand, je lichaam, je intuïtie en volg niet zomaar, zelfs niet je moeder, zonder jezelf af te vragen of……

Authenticiteit 

2021-01-29T21:36:36+00:00